AikiMag

Az Aikido Magazin

Tudjunk nevetni magunkon: aikido - feleség szótár

2014. szeptember 23. 08:58 - Csák Gergely

Egy komoly vallomással tartozom: szörnyűséges rettegés kerít hatalmába, valahányszor a feleségemnek mesélek az aikidóról. A szája széle kicsit felfelé görbül, a szeme huncutul csillogni kezd és látszik az arcán, hogy egyáltalán nem vesz komolyan. Mindig megkérdezi, hogy hogy vannak a kis aikimanók (ezek a tanítványaim). Szörnyűséges teher ez nekem. (Reméljük, ezt a bejegyzést sem olvassa el.) A feleségem bokszol egyébként, úgyhogy nem nagyon merek neki visszaszólni.

Meg is mondom, mi a rettegésem oka: amikor hazajövök az edzésekről, és belemelegszem az aktuális élményeim ecsetelésébe, kénytelen vagyok szakszavakat használni - és akkor, amikor megjelenik az arcán a félmosoly, már tudom, minden veszve van. Ugyanis viccet csinál - néha egészen gyengét, máskor egészen eredetit - az aikidós szakszavakból.

Össze is szedtem párat, elrettentő példaként:

Husimusi tanítvány - az a tanítvány, aki bent lakik a mesterével a dojóban, és takarít, főz cserébe az edzésekért. Bent lakó tanítványnak is mondják.

O-Junior-Junior-Junior - O-sensei dédunokája, röviden: Waka sensei, a következő Doshu.

Fogakusza sensei - híres japán nagymester, Magyarországon is szokott edzőtáborokat tartani.

Csokimanó mester - a másik híres nagymester, aki Magyarországon szokott edzőtáborokat tartani.

Sandán - a harmadik danosok mindig így néznek, mert ott már erősen japános a szemük.

Aztán, amikor előveszem Waka sensei videóit, mindig ezt a dalt kezdi el énekelgetni, persze, csak hogy engem froclizzon:

Waka sensei nem is véletlen: sűrűn elkísér az edzőtáborokba. Legutóbb is eljött velünk Kolozsvárra, amíg mi edzettünk, addig ő az ún. wife programon volt - várost nézett leghűségesebb társunkkal, Marci kutyával.

Így történhetett meg, hogy összefutott Waka sensei-jel az edzőterem előtt, és Waka sensei meg Marci kutya jó barátok lettek. A feleségem, illetve a következő Doshu kellemesen eldiskuráltak a kutyatartásról. Waka senseinek nincs kutyája, de nagyon szereti őket, Marci pedig a szokásos leereszkedésével hagyta, hogy megsimogassák. Ilyen, amikor Nagy Emberek találkoznak.

waka sensei Kolozsvár 20140914 600px.jpg

 (Közös kép a kolozsvári IAF-táborból: középen Waka sensei, jobbra a feleségem, és én balra)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr736705635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása