AikiMag

Az Aikido Magazin

Aikido: 5 szabály a gyakorláshoz

2015. január 03. 11:20 - Csák Gergely

Sok aikidóssal találkoztam az utóbbi időben, akiknek nem mondanak semmit azzal kapcsolatban, hogyan is kellene aikidóznia. Ez a cikk röviden összefoglalja a biztonságos edzés legfőbb szabályait: hogy hogyan gyakorolj, hogyan bánj a nálad kezdőbekkel, vagy mit tegyél, hogy ne okozz sérülést senkinek. 

1. A partnered biztonsága az első.

Partner nélkül nincs gyakorlás: ha az, akivel gyakorolsz, sérüléssel fejezi be a technikát, akkor az aikido céljával  (hogy minél több és jobb legyél) ellentétesen gyakoroltál.

A partnered nélkül - másrészt - nem tudsz gyakorolni. A cél tehát az, hogy ő folyamatosan jobb legyen és ezáltal te is folyamatosan fejlődj. Ezért a partnerednek a gyakorlás alatt folyamatosan biztonságban és a technikához mérten kellemesen kell éreznie magát. 

Folyatatás a Zumm Aikido weboldalán!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr296987839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása