AikiMag

Az Aikido Magazin

"Képes vagyok egész nap koshinagét csinálni anélkül, hogy elfáradnék (...) [legfeljebb] megéhezék."

2013. április 24. 11:27 - ZalaváriNoémi

Morihiro Saito: "O-Sensei azzal viccelődött, hogy képes egész nap koshinagét csinálni anélkül, hogy elfáradna. (...) az egyetlen dolog ami történne az, hogy megéhezik (...) [bár] dobás közben lehet enni".

Morihiro Saito volt az egyik legfontosabb oktató a háború utáni időszaknak. O-Sensei tanítványa volt Iwamában. Saito  Sensei nagy hatással volt a technikai fejlődésre és a pedagógiára a harcművészet korai szakaszában az 1970-es években.
Ebben a videóban a 9. danos Morihiro Saito fontos alapokat mutat meg és magyaráz el a koshinage-ben és a kotegaeshi-ban.
A koshinage az egyike a legnehezebb technikáknak az aikidóban. Magas szinten jártasnak kell lennünk az ukemiben és az esésben, hogy biztonságosan végre tudjuk hajtani. Ezért ezt a technikát manapság már nem nagyon gyakorolják. Saito Sensei volt a koshinage mestere, majdnem félkézzel hajtotta végre a technikát a szemináriumokon.
Ha egy tanár sikeres a kommunikációban a tanítványok felé, ők jó viselkedésmódot fejlesztenek ki, a technikák elvégzése gyorssá válik és megszerzik a képességet, hogy az alapokat alkalmazzák a magasabb szintű technikáknál. Ezért tekinthető Saito Sensei kiváló tanárnak.

Forrás: Morihiro Saito: “O-Sensei joked he could do koshinage all day without getting tired!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr105244502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása