AikiMag

Az Aikido Magazin

A 47 ronin bukása - mi történt a háttérben?

2014. február 02. 15:53 - Csák Gergely

Legutóbbi írásunkban a 47 roninről azt írtuk, hogy a rendezőnek nem sikerült igazán átlátnia a filmet és a kezében tartani a szálakat - nos, a feltételezésünk hibás volt. A Variety amerikai magazin ugyanis kiderítette, hogy valójában a film bukását a rendező és a stúdió konfliktusa okozta.

Azt írták: a rendező szeretett volna egy tiszta szamuráj-filmet forgatni, de a Universal mást gondolt: egy amolyan Gyűrűk Ura-szerű filmet a mesés Távol-Keletről. A rendezővel végül annyira összevesztek, hogy a szóbeszéd szerint egyszer ki is zavarták a vágószobából. Természetesen bejátszott az is, hogy a rendező képtelen volt összeilleszteni a stúdió kívánalmait a saját elképzeléseivel, de a forgatókönyvet is sokszor újraírták. A japán színészek nem tudtak angolul és sokszor azt se tudták, mit kell felmondaniuk - csak megtanulták a szövegüket, mint egy verset (a filmet angolul forgatták). Keanu Reeves-t sem sikerült a japán színészek között rendesen elhelyezni. 


Így történt, hogy a film csúfosan megbukott - még Japánban is.

47-ronin-banana-2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr755791964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása