AikiMag

Az Aikido Magazin

"Nincsenek abszolútumok az aikidóban" - Gonin Szeminárium

2014. június 02. 18:32 - Csák Gergely

gonin_szemin_rium_1401719818.jpg_2048x1536

Május 31-én, szombaton tartották a Gonin Szemináriumot a Tüzér utcai dojóban, ahol öt mester (Gollob Szabolcs, Katona József, Karászi Sándor, Niklai Nobert és Szeltner Zsolt) tartott edzést, különböző aikido-stílusokból.

Kis kitérő: a dojót éppen májusban kezdték el felújítani, az öltözőkkel kezdték. Egyébként rájuk is fért, mert olyan sűrű húgyszag terjengett, hogy neki lehetett támaszkodni. Budapest második legnagyobb judo-edzőtermében ez pedig, valljuk be, elég gáz. (Szó szerint...) A felújítás - mint a júdósoktól megtudtuk - három hónapig tart. Tervbe van véve, hogy szeptembertől, esetleg jövő januártól az egész terem megújul.

Vissza a tárgyra: sajnos, csak két mester edzésén, sorrendben Szeltner Zsolt és Niklai Norbert edzésén tudtam ott lenni, de már a kettő is megérte. A magyarázatok hasznosak voltak, Szeltner Zsolt láthatóan sok mindent szeretett átadni a tudásából, rengeteget kombinált, dobtunk, estünk, kellemesen elfáradtam. Niklai Norbert edzése lassabb tempójú volt, hangsúlyt helyezett a süllyesztésre többször is - bár elég sokan lusták voltak térdet hajlítani.

Szeltner Zsolt azzal fejezte be az edzését: "Nincsenek abszolútumok az aikidóban. Nincs olyan, hogy jó technika, vagy rossz technika."

Nagy meglepetés volt, hogy mindenki arról faggatott, mikor érkezik meg az AikiMag videós rovata - legközelebb, ígérem, meg fog érkezni!

Mindenkinek szívből tudom ajánlani, hogy nézzen el az ökumenikus táborokra - nagyon sokat segítene a magyar aikidón, ha többet edzenénk együtt, "csak úgy" is, ráadásul olyan dolgokat lehet tanulni, amiket "otthon", az ember saját dojójában nem biztos, hogy lát, vagy hall.

A többi képet az edzőtábor Facebook-oldalán nézheted meg.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr136260073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Povázsai Laci 2014.06.02. 21:01:06

A videó rovat nevében is sajnálom, hogy nem voltam ott, más elfoglaltságom akadt, de ami késik az jön ugyebár :)
süti beállítások módosítása