AikiMag

Az Aikido Magazin

Megsértődtek az Aikido Alapítványnál - a Tatai TV helyett

2015. január 22. 15:29 - Csák Gergely

Tegnap írtam egy tévéműsorról, amiben az Aikido Alapítványról volt szó, hogy szar. 

A tévéműsorban egy motyogós hangú bácsi magyarázta az aikido lényegét, monoton hangon, közben távoli, elmosódott, zöld figurák aikidóztak perceken keresztül. 

Erről ezt írtam:

Az Aikido Alapítvány 2014-es évzáró edzéséről készült összefoglalót láthatják a kedves nézők, ha valaki szeretné, hogy elmenjen a kedve az aikidózástól, vagy álmatlanságban szenved, akkor csukja be a szemét és csak hallgassa. A hatás garantált.

Az Aikido Alapítvány szerint ezzel "odarondítottam az internet segítségével" a portájukra. Abszurd az abszurdban: azt ajánlottak, olvassam el figyelmesen még egyszer a cikkemet.

Kedves Aikido Alapítvány! 

Nézzük akkor sorról sorra a cikket, még egyszer:

1. Leírtam, hogy mit látunk (az Aikido Alapítvány 2014-es évzáró edzéséről készült összefoglalót láthatják a kedves nézők), majd a következő tagmondatban azt írtam: ha valaki szeretné, hogy elmenjen a kedve az aikidózásról, vagy álmatlanságban szenved, csukja be a szemét és csak hallgassa.

2. Mondat: a hatás garantált. 

Mint a fentiekből látszik, a cikk egy mondata sem szól arról, hogy ki, hogyan aikidózik. Egy szó sincs arról, hogy a felvételen látható, elmosódott, zöld színű emberek mit csinálnak. (Igazából teljesen mindegy, úgyse nagyon látszik, pedig engem érdekelt volna.)

Az Aikido Alapítvány a Facebook-oldalán ezek után lehozott egy "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" című szöveget, aztán a kommentelők persze elkezdtek özönleni és hamarosan én lettem az, akit igencsak megítéltek, sőt: elítéltek. 

Kedves Aikido Alapítvány!

Ha valóban ragaszkodtok a "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"filozófiai alaptételhez, akkor ne ítéljetek el engem. Pláne ne ilyen pimf félreértés miatt. Ugyanis a cikket Ti nem olvastátok el értő olvasással. A cikk nem rólatok szól. Tőlem Kovács géza is aikidózhatott volna rajta, akkor is zöld színű lenne a bőre és a riporternek akkor is álmosító lenne a hangja. 

Úgyhogy: lukra futottatok. 

Illetve: legalább a kommentelőket kicsit vissza kellene fogni, mert "az internet segítségével odarondítanak" a Facebook-oldalatokra és engem gyaláznak - ismeretlenül. Anélkül, hogy a fenti cikkből egy szót is megértettek volna.

A fenti cikk - elismerem, sok tagmondatból álltak a mondatok, nehéz felfogni - nem arról szólt, hogy mi történik az Aikido Alapítványnál, hanem arról, hogy a Tatati Tévé szart forgatott le és szart adott ki a kezei közül. Az Aikido Alapítvány - akikkel nekem semmi bajom nincs, nem is ismerem - szerepelt a képsorokon, de akár banánt majszoló orángutánok is lehettek volna.

Még azt is ajánlottam, hogy mindenki csukja be a szemét, vonatkoztasson el a látványtól. A motyogós riporertől ugyanis el lehet aludni simán. 

Végezetül: ha az Aikido Alapítvány írt volna nekem egy e-mail-t, hogy ez őket sérti, zavarja, vegyem le az oldalról, leveszem. Még elnézést is kérek érte. De így, hogy a Facebook-on gyalázkodnak, így csak azt tudom mondani: olvassák el ők még egyszer a cikket.  

Elnézést kérek, ha félreérthető lettem volna, a hiba bizonyára bennem van. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr547097877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőhalmi Szabó Zsolt 2015.01.22. 22:22:29

Csak annyit az egészről, a szerző akkor olyannak látta ezt a TV felvételt amilyenek le írta.ÉN évekkel ezelőtt,olyannak láttam egy 6 danos amilyen akkor gyakorlás közben volt.Meg is írtam és sokan le csaptak rám ,hogy így meg úgy.ÉN akkor olyannak láttam.Egyikünk sem jobb a Deákné vásznánál. AIKIDO -rol beszéünk.A jó és a rossz reklám......, is reklám.
süti beállítások módosítása