AikiMag

Az Aikido Magazin

Az egyik legkeményebb harcművészeti edzés

2014. február 21. 17:00 - ZalaváriNoémi

A Shaolin-t a kültéri kínai harcművészetnek tartják, függetlenül attól, hogy ez a stílus bármilyen kapcsolatban lenne a Shaolin kolostorral. Azok, akik ezt gyakorolják és nem profik, hamar kimerülnek. Ők a test, az elme és a szándék nyugalmára törekednek.
shaolin szó jelentése: az erdő fái.

"A Shaolin szerzetesek, akik a világtól elzárt kolostorokban élnek nem csak egy vallást gyakorolnak, de tanítanak, gyógyítanak is, az ősi kínai kultúra közvetítői, olyan keleti filozófiát képviselnek, aminek fontos része a harcművészet is. Azonban ezt a harcművészetet igen csak megkülönbözteti nyugati társaitól az, hogy mindig az önvédelemre helyezi a hangsúlyt, valamint a test, a szellem és a lélek harmóniájára törekszik. A Shaolin szerzetesek éppen ezért soha nem önmagában tanítják a harcművészetet, hanem azt mindig összekapcsolják a gyógyítás és öngyógyítás művészetével is."

 

shaolin-monks-training-9.jpg

shaolin-monks-training-18.jpg

shaolin-monks-training-10.jpg

 

 

shaolin-monks-training-2.jpg

 

shaolin-szerzetesek-4.jpg

 

shaolin-szerzetesek-18.jpg

 

shaolin-szerzetesek-2.jpg

 

További képek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr485825113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása