AikiMag

Az Aikido Magazin

Filmajánló: Óriásszörny vs. szamurájok

2014. szeptember 20. 16:00 - Csák Gergely

A Geekz blog a 444-en ismét japán témával jelentkezett, alig győzzük kapkodni a fejünket, hogy mit nézzünk meg, mert mindjárt vagy öt filmet ajánlanak egy bejegyzésben:

Ennek a korszaknak egy érdemtelenül elfelejtett gyöngyszeme a Daimajin-trilógia (1966 – igen, mindhárom film 1966-os, pár hónap különbséggel forgatták és mutatták be őket, és a folytatások sem rosszak), aminek különlegessége, hogy az óriásszörny-koncepciót a chanbarával (japán szamurájfilm) vegyíti.

A Daimajin sztorija egy hagyományos szamurájfilm toposzai mentén épül fel, és egészen az utolsó negyedóráig szinte mellékesen van átszőve az említett természetfeletti szállal. Igen: ebben a szörnyfilmben az utolsó negyedóráig nem hogy rendesen nem látod a szörnyet, hanem sehogy, csak utalásokat kapsz a létezésére (na, jó, látjuk a félig hegybe temetett, szoborszerű alakját, de az nem ugyanaz).

A teljes bejegyzést a Geekz blogon olvashatod el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr486705539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása