AikiMag

Az Aikido Magazin

Kobayashi Yasuo sihan Budapesten! - személyes ajánló videóval

2014. december 01. 11:17 - Kamrás Orsolya

Az alábbiakban Balázs Gábor ajánlóját olvashatjátok.

 

2015 tavaszán Kobayashi Yasuo sihan, O-Sensei közvetlen tanítványa és az idén 45 éves Kobayashi Dojo hálózat alapítója ismét hazánkba látogat. A tábor szervezőinek egyikeként szeretném felhívni a figyelmeteket a Magyarországi Kobayashi Dojók Egyesületének tavaszi szemináriumára, és egy személyes ajánlóval kiegészíteni a táborra vonatkozó információkat.

 

Kobayashi_Yasuo_Aikido_Spring_Seminar_2015_Budapest_Hungary_new.jpg

 

1995-ben, éppen a magyar aikido és Kobayashi sensei közötti kapcsolat megerősödésének idején kezdtem az MKDE egyik alapító dojójánál, a székesfehérvári Zentai Mitama dojóban aikidót gyakorolni. Számomra hatalmas élmény volt az akkori friss, pezsgő közegben elkezdeni az edzéseket. A táborokon kezdők és haladók együtt - nyitott szellemmel, lelkesen az aikido és Kobayashi sensei tanítása iránt - vettünk részt. Kobayashi senseit olyan shihannak ismertem meg, aki habitusában mindig az örömedzést, a gyakorlás derűs arcát képviseli, nem pedig az aikidó szigorú, harciasabb oldalát.  “Gyakoroljatok örömmel!” - ez Kobayashi sensei személyes példájának legerősebb üzenete.

 

Időközben hatalmasat fejlődött a szervezet, köszönhetően  Kobayashi sensei természetes, sallangoktól, különösebb "varázslástól" mentes, letisztult oktatási rendszerének és az akkori lelkes aikidokák munkájának. Számomra külön szimpatikus volt, hogy Kobayashi sensei aikidójának elválaszthatatlan része az eszközös (ken, jo) gyakorlás, hasonlóan Saito sensei iskolájához, akivel jó barátságban voltak. Ezt az egységes vizsgarendszerben egymásra épülő kyu-dan fokozatok anyagai is pontosan tükrözik, nem véletlen, hogy a Kobayashi Dojo hálózat egyedülállóan sok aikidókát adott mind a nemzetközi, mind a hazai aikidós közösségnek.

 

A kezdetek óta sok minden megváltozott. Ami viszont változatlan maradt, az a Kobayashi sensei aikidójából fakadó derűs hangulat - ez tisztán érzékelhető az egyesület berkein belül szervezett közös gyakorlásokon, nyílt edzéseken, és természetesen az edzőtáborokon is. A 20 évvel ezelőtti optimista, pozitív hangulatú  légkörrel lehet a mai napig ezeken az eseményeken találkozni.

 

Ezt a 20 éves kapcsolatot szeretnénk méltóképpen megünnepelni a 2015-ös tavaszi táborral, egyszersmind arra biztatni minden érdeklődőt, hogy osztozzon velünk mind a gyakorlás mind az ünneplés örömében.

 

A regisztráció a táborra hamarosan indul, a január végéig előregisztrálók számára az egyesület kedvezményt biztosít. A tábor weboldalán pedig az idő  előrehaladtával folyamatosan bővülnek a táborral kapcsolatos információk (edzések, bankett, póló).

 

A hivatalos információkat kövessétek a www.mkde.hu oldalon, a friss részleteket pedig a tábor nem hivatalos FB oldalán:

https://www.facebook.com/events/775451139178079/

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr336946493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása