AikiMag

Az Aikido Magazin

Önvédelem: a dán buszsofőröket is aikidóra tanítják

2015. december 27. 10:58 - Csák Gergely

Az Arriva közlekedési társaság rendhagyó megoldáshoz fordult, hogy megóvja sofőrjeit az atrocitásoktól, amelyek munkájuk közben érik őket: az alkalmazottak aikido órákat vesznek.


Eddig összesen 76-an vettek részt az aikido órákon Koppenhága Østerbro környékén az elmúlt két évben azzal a céllal, hogy nagyobb biztonságérzetük legyen és meg tudják védeni magukat - számol be a The Localra hivatkozva a Népszabadság.

"Elsősorban azért indította el az Arriva ezt a programot, hogy sofőrjeik képesek legyenek megvédeni magukat a veszélyes helyzetekben, és hogy olyan eszközt adjanak alkalmazottaik kezébe, amellyel az ilyen helyzetekből a méltóságukat és az egészségüket megőrizve kerülhetnek ki" - mondta René Frylund, az Arriva Dánia regionális igazgatója.

A közlekedési vállalat vezetője azonban azt ígéri, hogy a sofőrök nem gyakorolják a tanultakat az utasokon.

"Megtanulják, hogyan kezeljék a helyzeteket és ha valaki végül kezet emel rájuk, tudni fogják, hogy előzzék meg a tettlegességet."

Lars Peter Andersen, a Herning Regional Hospitl foglalkozás-egészségügyi klinikájának pszichológusa és kutatója úgy nyilatkozott, hogy a küzdősportok hasznosak az olyan foglalkozások esetén, ahol az alkalmazottak naponta szembesülnek konfliktushelyzetekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr348201792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása