AikiMag

Az Aikido Magazin

Kard és Vonó: interjú Gollob Szabolccsal

2012. október 29. 11:23 - Csák Gergely

KardVonó_web.jpgA Kard & Vonó című előadás a Magyar Színház, az InFusion Trio és a Nemzetközi RAJI BUDO Iskola közös, kísérleti jellegű vállalkozása. Egy régi magyar színház, egy új magyar zenei formáció és egy hagyományos alapokra épülő, de sok szempontból teljesen modern gondolkodású emberekből álló nemzetközi harcművészeti iskola rendkívüli kulturális találkozója.

A konkrét ötletet egy különösképpen jól sikerült rövid bemutató adta, amelyet az edzőtermünkben tartottunk június elején, Simkó-Várnagy Mihály csellóművész, az InFusion Trió elektromos csellistájának és egyben basszistájának a közreműködésével. Azonban a zene és a mozdulatok kapcsolata, már régebb óta foglalkoztat. Mind a mozdulatok végrehajtásában, mind a gyakorlás és tanulás folyamatában rendkívül fontos szerepe van a ritmusnak, a megfelelő ütemű ismétlődésnek, és a ciklikusságnak. Az utóbbi évek folyamán egyre jobban kezdett érdekelni ez a téma, és az élet minden területéről analógiákat gyűjtögettem azokra a ritmikus ismétlődésekre, amelyektől a dolgok általában működnek, sőt jól működnek. Persze zenét is kicsit “más füllel” kezdtem hallgatni. Ezzel párhuzamosan, egyre többet beszélgettem Őze Áronnal, aki a Magyar Színház igazgatója, és már néhány éve az aikidó csoportunk tagja. Szó került a színházi munka és a harcművészeti gyakorlás találkozási pontjairól, tágabban pedig az értékek megőrzéséről és átadásáról, ami a budo gyakorlásnak is a lényege. Lassan minden összeállt, hogy megszülessen az ötlet és a szándék egy hármas koprodukcióra.


A Gollob Szabolccsal készített teljes interjút elolvashatod a Basszus Magazin oldalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr644876518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása