AikiMag

Az Aikido Magazin

Jaff Raji kilépett az FFAB-ből

2012. december 10. 19:27 - Csák Gergely

jaff raji.jpgA Magyarországon is népszerű Jaff Rafi tanítványaival együtt december 4-én kilépett az egyik francia aikido-szövetségből.

(Akik nem ismernék a helyzetet: a néhai Tamura sensei FFAB (Fédération Française d'Aikido et de Budo) néven, Tissier sensei pedig FFAAA néven alapított aikido-szövetséget Franciaországban. Együttműködésük csúcspontján a két szövetség közös bizottságot állított fel, amelyek a danvizsgákat intézték. Mára a két szövetség kapcsolata ismét kihűlt, ráadásul az FFAB tagjai Tamura sensei halála óta egymás ellen fordultak.)


Jaff Raji nyilvánosságra hozott, indulatos levele is erről árulkodik, amit itt lehet elolvasni teljes egészében (franciául tudóknak).

Az alábbiakban csak egy mondatot idézünk az írásból: "ELÉG! Elég volt a komédiából... elérkeztem a tűréshatáromra."

Jaff Raji arról ír, hogy a szövetségben sokan kétségbe vonták, hogy elég közel állt-e Tamura senseihez és meg is kérdőjelezték a technikai tudását. Azon az alapon, hogy az utóbbi években tanítványaival eltávolodott Tamura sihantól, nem jártak elegen a táboraira, sokan a szövetségben megpróbálták őt kitúrni. Jaff Raji felhíva a figyelmet: több, mint húsz éve közeli tanítványa volt az elhunyt mesternek és felháborodva kérdezi: Tamura sensei neve mostantól az FFAB tulajdona?

Akinek van türelme lefordítani Jaff írását, boldogan várjuk és leközöljük, mert tanulságos.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr704956483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása