AikiMag

Az Aikido Magazin

Az önvédelem önfelfedezés

2013. január 31. 00:30 - ZalaváriNoémi

stacks_image_149.jpgGus, egy 7 éves fiú, aki tele van energiával és képzelőerővel. Az iskolában, és úton hazafele gyakran erőszakoskodtak vele és a barátjával, Zoéval.
Most együtt tanulnak aikidót, ami segíti őket, hogy békés harcossá váljanak, és elbánjanak az iskolai erőszakkal, erőszak nélkül.
Erről írt egy könyvet Kimberly Richardson, a Gus Learns to Fly-t. Amiben leírják a gyerekeknek, hogy mit is gyakorolnak az aikidón. Valamint a szülőknek is szól, hogy megértsék a motivációt a békés tanulás és a harcművészet technikai módszerei mögött. Az aikido edzéseken megtanulják a gyerekek, hogyan érezzék magukat erősnek, és biztonságban, megtanulják az önvédelem módszereit, emellett a kegyelmet, megbocsátást, ügyességet és koordinációt, valamit, hogy erőszak nélkül oldják meg a konfliktusokat. A Dojo az ösztönző tanulás a helye, ami támogatja a nyugodt elme fejlesztését. Itt rájönnek a gyerekek, hogy ez az önvédelem az érzékelés művészete. Megtanulják, hogyan kell szétoszlatni az agressziót és a konfliktust nem csak fizikailag, hanem verbálisan és érzelmileg is. Megtanulják hogyan éljenek a testükben, hogyan figyeljenek az érzelmeikre és intuíciójukra. Ez egy felbecsülhetetlen képesség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr705054208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása