AikiMag

Az Aikido Magazin

IMAF Európai Szeminárium - holnap kezdődik!

2013. október 17. 11:53 - Csák Gergely

Az International Martial Arts Federation szervezésében különleges harcművészeti szemináriumsorozatra kerül sor október 18-20. között - írja a Budo Magazin.

 

IMAF Európai Szeminárium
Budapest – Érd
2013. Október 18-19-20.


Szemináriumvezető mesterek:
Higuchi Ikuo 9.Dan Hanshi Karate-do
Kumazawa Masayuki 8.Dan Kyoshi Iaido
Jun Komoto 6.Dan Kyoshi Aikido
Kohno Akikazu  6.Dan Kyoshi Kobudo & Nihon Jujutsu

 

Kancho Ikuo Higuchi 9. Dan Shotokan Karate-Do Hanshi
Higuchi Ikuo Shihan Itosu Yasutsune, Yabu Kentsu és Gichin Funakoshi rangidős tanítványa, és később tanácsadója a Zen Nihon Karate Renmei-nek.
 

Ikuo Higuchi a JKA (Japan Karate Association, Japán Karate - Társaság, Nihon Karate-Kyokai) legendás elit-oktatói közé tartozik, az alábbi nagynevekkel egyetemben, Masatoshi Nakayama, Hirokazu Kanazawa, T.Kase, H.Ochi, K. Enoeda, H.Shirai.

Ő, akárcsak Kanazawa Hirokazu, az IMAF- KOKUSAI BUDOIN - KOKUSAI BUDO RENMEI Tokiói Világ-Központjának 15 igazgatója közé tartozik – a legrégebbi japán Budo világszövetségnek, amit a Császári Család támogatásával alapítottak 1951/52-ben.
 
Higuchi az összes osztályban és stílusban sokszoros japán Kumite-bajnok volt. Szemináriumain nagyon dinamikus Karate-Do-t mutat be, melyet kifejez a Kata-iban, a Bunkai-ban, valamint a Kihonokban is. Tisztán megkülönbözteti a Karate-Do, mint Budo – amiben szintén bemutatja a Shotokan magasfokú küzdelmi erejét az önvédelmi helyzetekben – és a Karate, mint sport között. A szemináriumán sikerül a tökéletes egyesítés ezen két tényező között.
 
Karatén kívül magas fokozatú Kobudo mester, kedvenc fegyverei a Bo és a Sai.
11 évvel ezelőtt, 2002-ben megkapta az elismerésként a 9. Dan-t a Karate – Do-ban Tokugawa Elnöktől Tokióban – ugyanazon az eseményen, ahol Shihan H. D. Rauscher, 8. Dan-os Karate-Do-sként – első európaiként –, elismerésként megkapta a Hanshi címet, a tokiói IMAF-Világközponttól.
 
Higuchi Shihan volt az igazgatója Masatoshi Nakayama Dojo-jának Tokióban hosszú éveken kersztül, valamint hűséges tanítványa maradt egészen Makoto Gima-nak 1989-ben, 93 éves korában bekövetkezett haláláig. Oktatójuk iránti tiszteletük miatt Gima rangidős tanítványai megalapítottak egy társaságot, amit mesterükről neveztek el – a Gima-Ha Shotokan-Ryu Karate-Do Társaságot. Higuchi Ikuo Shihan a Saiko Shihan-ja (legfőbb mester) a Gima-Ha Shotokan-Ryu Karate-Do Társaságnak.

Kumazawa Masayuki 8. Dan Iaido Kyoshi Muso Jikiden Eishin Ryu
Kumazawa Masayuki Sensei a néhai Keiji Tose (Iaido 10.dan Meijin Muso Jikiden Eishin Ryu) és Katsuo Yamaguchi (Iaido 10.dan Meijin Muso Jikiden Eishin Ryu) tanítványa, aki a Tokioban található Kokusai Budoin dojo-nak az egyik instruktora, tagja a Kokusai Budoin Renmei Iaido szekció dan kollégiumának. Ritkán látogat Európába, főképp Ázsiában tevékenykedik, Magyarországon is idén fog először járni.
 

Jun Komoto
6.dan Kyoshi Aikido
Komoto Sensei 2009 óta látogatója a Kokusai Budoin Renmei Európai Szemináriumainak. Aikidoja egyszerre dinamikus és mérnökileg precíz. Az Aikikai Aikido-n kívül a Tomiki és a Yoshinkan stílusjegyek is megjelennek a technikáiban. A Tokioi Rendőrség egyik kiképzője.
  
Edzés időpontok:
- Október 18. Péntek 19:30 – 21:00
- Október 19. Szombat 09:00 - 11:30, 14.00-17.00-ig (ebédszünettel)
Október 20. Vasárnap 09:00 - 11:30, délutáni 14.00-tól VIZSGÁK

(A foglalkozásokat a fent megnevezett japán instruktorok vezetik)

Részvételi díj:
- 60 EURO (18.000.- Ft/fő)
- min. 3 fő egy családból illetve 14 éves korig 40 euro/fő (12.000.-Ft/fő), 
- 12 év alattiaknak 30 euro/fő (9.000.-Ft/fő),
- ingyenes szállás lehetőség az Ogi Dojóban
További információ és jelentkezés:
Dr. Zakariás László - +3620/405-7615
Bota Norbert - +3620/427-6184
 
IMAF MAGYARORSZÁG HARCMŰVÉSZETI SZÖVETSÉG
H-1161 Budapest, Tordai út 20. Email: imaf.hu@gmail.com
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr855580734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása