AikiMag

Az Aikido Magazin

Az igazi Miyagi

2013. december 07. 11:13 - Csák Gergely

Mindenki látta már a Karate Kid nevű mozit a nyolcvanas évekeben, amikor a ninják és a karatésok voltak a menők (később bejött Segallal az aikido, de ennek is leáldozott, mostanra a "harapd-át-a-torkát-azonnal" önvédelmi rendszerek a menők), whatever, a lényeg, hogy mindnyájan drukkoltunk a kis szerencsétlen pasmagnak, hogy iszonyatosan kiüsse a gonoszokat a versenyen és képes legyen fél lábon is pofánrúgni az ellenfelet a végén, így elnyerve a csajt és a dicsőséget.

Kevesebben tudják, hogy Miyagit is mintázták egy igaz karate-mesterről, Demuráról. Róla még egy magyar nyelvű könyv is megjelent, bár abban nyomozót alakít (Tótisz András, azaz T.O. Teas regénye). Szóval, az igazi karate-legenda létezett, élt és most dokumentum-filmet is forgattak belőle, ami várhatóan jövő év elején jelenik meg.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr855676804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.01.04. 02:26:53

A Karate kid alap a kategóriájában. A Véres játék sztorija is ugyanez.
T.O. Teas Demurás regényei az Öld meg puszta kézzel, A kard élén, A thai lány és A nap szamurájai. Ezeken kívül Az ojabun, az amelyik harcművészetes.
süti beállítások módosítása