AikiMag

Az Aikido Magazin

Nők az aikidóban: Yoko Okamoto sensei

2014. február 20. 14:24 - Csák Gergely

Okomato Sensei 1977-ben kezdett el aikidózni a Hombu Dojóban, főleg Kissyomaru Ueshiba Doshu edzésein. 1979 és 1981 között Franciaországban, Christian Tissier Shihannál aikidózott, aztán visszatért Japánba, ahol Seigo Yamaguchi Shihan tanítványa volt. 1989-től az Egyesült Államokban lakott, ahol I. Shibata, Hombu Dojo Shihan-nál aikidózott, aki a Berkeley Aikikai vezetője Kaliforniában.

Oregonban, Portlandben alapította meg a dojóját, férjével, Chris Mulligan Sensei-jel 1990-ben. 2003-ban aztán visszatért Japánba, ahol az Aikido Kyoto nevű klubját indította el.

"Nekünk, instruktoroknak az a feladatunk, hogy reményt, álmokat és valamiféle szikrát adjunk a tanítványoknak."- fogalmazta meg Yoko Okamoto Sensei az ars poeticáját.

A legújabb videó Offenbachban készült, 2014. januárjában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr885824139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása