AikiMag

Az Aikido Magazin

Villanykörte

2014. október 03. 08:55 - Csák Gergely

Mátyás Edit újabb írással örvendeztetett meg bennünket, ezúttal - mint írta - mosogatás közben jutott az eszébe ez a cikk. Az írás a régi vicc, a "Hány aikidós kell egy villanykörte becsavarásához?" (Poén: egy is elég, ha a villanykörte támad) kicsavarása.

Hogyan cseréli ki a villanykörtét?

Az aikidó-s:

Irimivel kilép, nikyoval rögzít, majd két tenkant lép, új égőt megtart, kaiten-nel visszacsavar.

A kempó-s:

A szobába rohan, megcsinál 40 fekvőtámaszt, 40 felülést, 40 mae geri-t, majd gyaku tsukival leüti a kiégett körtét, és újat tesz bele.

égő robban.jpg

A Ju-jutsu-s:

Egyik kezével rögzíti a foglalatot, másik kezével ráfog, majd lecsavar, rögzít, új égőt fog, torokütésszerűen felnyúl, és beleteszi az új égőt.

A karate-s:

Jodan mawasi gerivel lerúgja a régi körtét, majd tobi mae gerivel felugrik, a levegőben lebegve berakja a jó égőt, kime-kiai-val földet ér.

A kung-fu-s:

Madárcsőr kéztartás, kígyó tekintet, settenkedő fehér tigris lépés, saskeselyü lecsapás, és ahogy a kabátot akasszuk fel, rakjuk be a jó égőt. Vagy ahogy az emberekkel bánunk.

A tekwondo-s:

Berúgja a szoba ajtót, kéz éllel ketté üti a villanykörtét tartalmazó dobozt, felcsapással kiüti a rossz égőt majd felugrással egybekötött „Linda sikollyal” behelyezi a jót.

A judo-s:

Két személy kell hozzá: egyik megfogja a villanykörtét, másik csípődobást hajt végre rajta, ezáltal a régi égő eltávolítva. Újat sajnos elfelejtettek hozni.

A kapoera-s:

Dobszó, 3 szaltó előre 2 szaltó hátra, égőt megragad, kapueeera, kapueeeera, még egy hátra szaltó, és jöhet az új égő.

Az aunkiai-s:

Egyenes tartás, sikko dachi, karok deltoid alakban felfelé állva megragadják a villanykörtét, majd a gerinc mentén lévő képzeletbeli vonal tengelyén elfordulva kitekeri az égőt. Egyenes háttal előre hajolva új égőt fogunk,visszaegyenesedünk majd az előzővel ellentétesen forogva visszahelyezzük a jó égőt.

O-sensei:

Arra gondol, hogy az égő sosem ég ki, és úgy lesz.

Szólj hozzá!
Címkék: vicc kultúra poén

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr786734593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása