AikiMag

Az Aikido Magazin

Ajánló: a japán kultúra és a budo a szakértő szemszögéből

2012. december 09. 19:12 - Csák Gergely

Ha éppen nincs edzésed hétfő este (tényleg nincs...?), alternatív eseményként ajánljuk, hogy látogass el egy előadásra, amelyet egy igazi budo-kutató tart: Stephen Nagy, aki a kendóról már több cikket is írt. (Itt olvashatod el őket angolul, illetve az előadást tartó professzorról itt olvashatsz bővebben.)

 

 


Az esemény Facebook-ajánlója szerint Stephen Nagy a toikió Waseda Egyetemen doktorált és mint kutató dolgozott az egyetemen 2007-től 2009-ig. 12 évig élt Tokióban. Jelenleg a Hong Kongi Egyetem Japán Tanszékén, mint adjunktus dolgozik. Nemzetközi kapcsolatokat, japán kultúrát és budot oktat az egyetemen. 4. danos kendósként maga is harcművészetet gyakorol és a japán budóról beszél majd.

Az előadás ingyenes és angol nyelvű. Fordítani Vadadi Zsolt, a Magyar Kendo és Iaido Szövetség elnöke fog. Az előadás után lehetőség van kendo keikora. Stephen Nagy is részt vesz az edzésen.
Helyszín: Budapest Fonix Kendo Club, Marczibányi tér 1., Budapest.
További információ: budapestkendo@gmail.com
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr844956407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása