AikiMag

Az Aikido Magazin

A magyar aikido is ilyen?

2013. október 15. 15:15 - Csák Gergely

Az AikiMag nem focimagazin, nem szoktunk sem politikával, sem közélettel foglalkozni, de erről a videóról pont az jutott az eszembe: a magyar aikido nem ilyen. Nem ennyire lúzer. Nincsenek ekkora pofáraesések. Nem csak az ment meg minket, hál' istennek, hogy nincsenek versenyek, de az is, hogy folyamatosan járnak hozzánk világszínvonalú mesterek és a magyar mesterek is folyamatosan járnak ki külföldre. Tehát a magyar aikido fejlődik, alakul, rengeteg szép cseperedő növényt látok a napfény felé törni.

De valahol azért nézzünk magunkba: azért kicsit a magyar aikido is olyan, mint a magyar foci. Hiszen mindkettő magyar. Még mindig vannak mindenféle helyek Magyarországon, ahol az aikido valamiféle önvédelmi sport, ahol a tizenéves gyerkeket verekedni, egymás izületeit szétroncsolni tanítják sarlatánok, akik sosem beszéltek semmilyen nyelvet és úgy gondolják, ők egyenes ágon tanítják Ueshiba Morihei aikidóját.

Reméljük csak, hogy ilyenből egyre kevesebb marad.

Szólj hozzá!
Címkék: kultúra aikido

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr885572017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása