AikiMag

Az Aikido Magazin

A franciák már a nyolcvanas években előbbre voltak

2013. április 23. 12:08 - Csák Gergely

1980-as évek, VHS-re felvett, későnn bedigitalizált videó: Franck Noel aikidózik.

Irgalmatlan szakadék a magyar és a francia aikido között: odaát az állam által támogatott, ellenőrzött, rendszerezett aikido-oktatás, letisztult irányelvek, edzőtáborok rendszerezve. Az edzőteremre, a tatamira nincs is dolga egy mesternek, csak az, hogy jó sok edzést tartson és jó sok tanítványa legyen.

Magyarországon az állam addig se jutott el, hogy felismerje az aikidóban lévő lehetőségeket (talán még ma sem). Van állami testnevelés óra, de a tömegsport, a nem versenysport szinte semmilyen támogatást nem kap, nem is kapott soha. Viszont épül a kormányzat hagymázas álmainak jóvoltálból rengeteg focistadion a falábú és korrupt magyar focinak, meg a csökött agyú focidrukkereknek. Mind a húsznak.

A magyar aikidóról, a nyolcvanas évekből, ha valakinek esetleg van videója, digizze be, tegye fel a youtube-ra, kíváncsiak lennénk rá.

 

(Amúgy a videón Franck Noel tart bemutatót, ha van kedved, Prágában, júniusban megtalálod.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr495242804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása