AikiMag

Az Aikido Magazin

Az aikido, mint alternatív oktatási rendszer

2014. június 29. 18:35 - Csák Gergely

Hallottatok már a TEDx-ről? Ez egyfajta előadás-sorozat, amelyen híres oktatók, előadők, üzletemberek és tudósok "lépnek fel" - előadásokat tartanak, amiket feltesznek a világhálóra.

Természetesen az aikido sem maradhatott ki: Christophe Depaus a 12 négyzetméteres katedrán aikidózott, beszélt az aikido spirituális gyökereiről. Az előadó ugyanakkor meglepetésszerűen nem csak a hagyományos előadást nyomta le a hallgatóság torkán az aikidóval kapcsolatban, hanem összekapcsolta a rádióaktív szemét kezelését a japán harcművészettel.

Depaus ugyanis bányamérnök, filozófus és a nukleáris nemzetközi jog szakértője; 37 évesen már 5. danos aikidós, 30 év aikidóval a háta mögött. 2006 óta vezet saját dojót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr926452773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása