AikiMag

Az Aikido Magazin

Yasmine - küzdj az álmaidért

2014. augusztus 07. 16:03 - Pető Richárd

Augusztustól látható a mozikban a Yasmine, mely a Brunei Szultánság első női rendezője által készített film. A sztorija nagyon egyszerű: egy lányról szól, aki silat bajnok szeretne lenni.

Bruneiről tudni kell, hogy a mozi a legizgalmasabb szórakozások egyike, hiszen ebben a kis muszlim közösségben, ha valaki nem vásárol, vezet, vagy eszik, akkor csak a mozira számíthat.

A Yasmine a mintegy 406 000 fős Brunei történetében az első nagy költségvetésű, világszerte forgalmazott akciófilm.

yasmine.jpg

Siti Kamaluddin rendezőnő szerint nagyon izgalmas projekt első nagyjátékfilmet forgatni, filmezéshez nem szokott szereplőkkel, stábbal. Mindenki élvezi, ahogy a kis részek végül hogy állnak össze egy egész estés produkcióvá.

A főszereplő, a 20 éves színész tanuló Liyana Yu, aki az előző évet a hollywood-i módszereknek megfelelően azzal töltötte, hogy teljesen bele tudjon helyezkedni a főhős életébe. Mióta kimaradt az iskolából csak a Yasmine névre hallgat, valamint napi 5 órát gyakorol Chan Man Ching silat mesterel azért, hogy hitelesen tudja alakítani a vásznon a silat bajnokot.

yasmine01.jpg

A dzsungelben és mangrove erdőkben játszódó film egyedülálló ötvözetét képezi a természet- és az akció filmeknek, melyet maga a Brunei Szultánság is támogatott 120 000 dollárral, mondván így bátorítják a helyieket, hogy ők is lépjenek Kamaluddin rendezőnő cipőjébe.

 

Egyébként, aki nem tudná, a silatot egész Dél-Kelet Ázsiában űzik. Hat alap támadástechnikára épül, és mind puszta kézzel, mind fegyverrel – bot, kard és lándzsa – gyakorolják. A régi időkben nagyon népszerű volt, de újabban a futball, karate, vagy hapkido annak ellenére megelőzik népszerűségben, hogy a történelem folyamán a silat segített a Brunei Szultánságnak megvédeni magát a betolakodóktól. Gyakorlói folyamatosan lobbiznak a Nyári Olimpiai Játékokba való bekerüléséért.

Kíváncsian várjuk a premiert, és reméljük legalább olyan jó lesz, mint a köré épített marketing kampány.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aikimag.blog.hu/api/trackback/id/tr846562347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása